Siirry pääsisältöön

Microblading -kulmat ja pigmentit

Microblading kohottaa katseen

Microblading -kulmien suosio räjähti viime vuonna Suomessa huippuunsa. Microblading tarkoittaa kulmien muotoilua manuaalisesti. Pienellä terällä tehdään karvaa jäjittelevä viilto, toisin sanoen jokainen yksittäinen karva ”piirretään” terällä ihoon ja terä vie pigmenttiä ihon alle.

Microblading ei siis ole sama kuin kestopigmentointi. Niiden ero on tekotavassa sekä lopputuloksen pysyvyydessä.


Kestopigmentointi tehdään laitteella, jossa neula vie pigmenttiä ihon alle jopa yli sata kertaa sekunnissa. Näin ollen pigmenttiä menee suurempi määrä ihon alle. Microblading -tekniikassa yksi viilto vie pienen määrän pigmenttiä ihon alle. Tästä syystä kestopigmentointi pysyy iholla jopa vuosia, Microblading n. 6-12 kk. Microblading tehdään aina ihon ylimpiin kerroksiin eli tyvisolukerrokseen.

Kouluttauduin microbladingiin toukokuussa 2017 ja heinäkuun alussa suoritin ammattilaisille tarkoitetun tekniikka- ja täydennyskoulutuksen. Koulutuksia oli useampi tarjolla, mutta valitsin Swiss Colorsin koulutuksen. Olin jo ennalta tutustunut tarkkaan näihin pigmentteihin. Minulle on tekijänä erittäin tärkeää, että käytössäni ovat laadukkaat pigmentit, joita voi käyttää turvallisesti. Markkinoilla on paljon eri pigmenttejä, mutta Swiss Colors -pigmentit vakuuttivat minut välittömästi, nimenomaan turvallisuuden ja puhtauden kannalta.

SC-pigmentit ovat synteettisiä, eikä niissä ole mitään eläin- tai kasviperäisiä aineosia, ei rautaoksidia tai muita raskasmetalleja, atsovärejä eikä PAH-yhdisteitä. Ne ovat vesiliukoisia ja valmistettu noudattaen EU-standardeja.

Moni on varmasti joskus törmännyt kadulla kulmakarvoihin, jotka ovat punaiset tai sini-harmaat. Niissä tapauksissa pigmentti on sisältänyt rautaoksidia. Se nimenomaan muuttuu ajan kuluessa kyseisiin sävyihin. Mielestäni on syytä suhtautua kriittisesti siihen, mitä ihon alle laitetaan. Pigmentit lähtevät aineenvaihdunnan mukana elimistöömme ja vaikka värit haalistuvat iholta ajan myötä, mm. rautaoksidi jää elimistöön suuren molekyylikokonsa vuoksi.
Swiss Colors pigmenteissä on optimoitu pigmentin molekyylikoko niin pieneksi, että lymfakierto pystyy kuljettamaan sitä. Rautaoksidipitoisessa pigmentissä molekyylikoko suurempi, jolloin lymfakierto ei sitä pysty kuljettamaan ja molekyylit jäävät elimistöön.
Tämä ei tarkoita sitä, että jos pigmentti sisältää rautaoksidia, niin tulos olisi aina paha tai elimistö oireilisi, vaan kyse on riskeistä. Riski on olemassa. Rautaoksidipitoinen pigmentti voi myös vapauttaa elimistöön nikkeliä. Tämä on erittäin tärkeä huomioida jos olet nikkeliallerginen.

Kun valitset itsellesi kulmien tekijää, voit reippaasti kysyä millä pigmenteillä työ tehdään ja mitä pigmentit sisältävät. Ammattilainen tietää mitä pigmentit sisältävät ja jos jotakin ei tiedetä, asian voi aina selvittää maahantuojalta.

Maanantaiterveisin, Laura

Hyvinvointi, Iho, kosmetologi, kulmakarvat, kulmat, microblading, swisscolors, kestopigmentointi, kulmien kestopigmentointi