Siirry pääsisältöön

Täyteaineiden turvallisuus

Kuka tahansa saa Suomessa pistää täyteaineita. Mana Gaiassa täyteainehoidot tekee koulutettu sairaanhoitaja.

Pistoshoidoissa tärkeintä on turvallisuus

Me Mana Gaiassa teemme pistoshoitoina pääasiassa huulten ja poskien täyttöjä, mutta pistoksilla pystytään madaltamaan myös nenänpielistä lähteviä nasojuonteita ja kulmakarvojen välissä olevia sibeliusryppyjä kasvoilta.

Valitsin huolellisen harkinnan jälkeen hoitolaamme Neauvian täyteaineet, koska niiden haihtuminen elimistöstä kestää useimmilla pitkään. Neauvian täyteaine on uuden sukupolven moderni täyteaine, jossa on PEG -ristisidos.

Turvotus ei ole yhtä rajua toimenpiteen jälkeen kuin joissain muissa aineissa, eikä Neauviasta tule jälkiturvotusta. PEG -ristisidosta on käytetty lääketieteessä pitkään. Se tutkittu ja turvalliseksi todettu. Sidos sietää hyvin lämpöä, jolloin erilaisia radiofrekvenssi- ja lämpöhoitoja voidaan tehdä myös pistosten jälkeen. Toisin kuin muissa täyteaineissa, Neauvian valmisteessa ei ole käytetty streptokokista fermentoituja aineita ja se on hyvin siedetty.

Neauvia lupaa, että täyteaineet pysyvät jopa vuoden, usein ne pysyvät ylikin. Täyteaineiden lähteminen verenkierron mukana riippuu täysin ihmisen omasta aineenvaihdunnasta, ja sitä on mahdotonta arvioida etukäteen.

Vuosien varrella kehittyneellä ammattitaidollani pystyn arvioimaan, miltä lopputulos tulee näyttämään valmiina turvotuksen laskettua. Ikääntyessä poskipäät alkavat usein ensimmäisenä roikkumaan. Kun poskipää nousee pistoksen ansiosta, silmän alta voi kadota erilaisia juonteita. Moni nuori haluaa usein korkeammat poskipäät. Monelle ihmiselle se sopii, joidenkin kasvoista se tekee turhan pyöreitä.

Ihmisen anatomian tutkiminen ja tunteminen on pistoshoidoissa tärkeintä ammattitaitoa. Myös visuaalinen silmä ja jokaisen asiakkaan yksilöllisten toiveiden kuunteleminen on tärkeää pistoshoitoja aloitettaessa.

Ohuistakin huulista on mahdollista rakentaa täyteläiset

Suurimman osan pistoshoidoista teen huuliin. Hyvin kapeastakin ylähuulesta on mahdollista rakentaa täyteläiset huulet.

Rakennan hitaasti ylähuulesta leveämmän ja työssä voi kestää yli vuodenkin. Hoito aloitetaan tuomalla punaosaa enemmän näkyviin. Jos huulten muoto on jo lähellä toivottua lopputulosta, yhden millilitran volyymitäyttö riittää.

Huulten rakentaminen on tarkkaa käsityötä. Tutkin aina ensiksi huulen rakenteen; kuinka pitkä on nenän ja huulirajan väli. Jos väli pitkä ja raskas, pituutta ei kannata lisätä. Iän myötä huuli laskeutuu joka tapauksessa vielä vähän. Pistostekniikan arvioiminen on tärkeää, että huulista ei muodostu laattamaisia ankkahuulia. Jos asiakkaalla on ulkonevat hampaat, pistoskohdat pitää valita tarkasti, että huulet eivät lähde töröttämään eteenpäin vaan täyttö lisää punaisen osan leveyttä.

Ohuille huulille pistoshoitoja kannattaa alussa tehdä tiheästi ja suosittelenkin, että asiakas käy heti kuukauden päästä seuraavassa täytössä. Silloin saan hellästi tuotua lisää tilaa kudokseen ja jäljestä tulee pysyvämpi. Alussa tiheillä täytöillä saadaan kudos pysymään auki ja laajentuneena, eikä se silloin kutistu takaisin.

Huuliin yleensä yksi millilitra täyteainetta on vakio. Sen enempää on harvoin järkevää pistää, koska kudos ei kerrallaan kestä enempää. Poskiin pistän vähintään yleensä millilitran per poski. Täyteaineen määrä riippuu tietysti aina myös iästä. Vähän varttuneempien asiakkaiden poskiin tarvitaan helposti enemmän.

Joskus oikein pulleiksi pistoshoitojen avulla laajennetuille huulille vähän hymistellään tai jopa naureskellaankin somekanavissamme. Yritän aina tarjota asiakkailleni sellaista määrää pistosainetta, että kudokset kestävät pistettävän määrän ja kun täyteaine aikanaan katoaa, kudos ei näytä venähtäneeltä. Täytyy kuitenkin aina muistaa, että jokaisen kauneusihanne on vähän erilainen. Neuvon mielelläni asiakkaitani, mutta tärkeintä on aina tyytyväinen asiakas. Haluan asiakkaani poistuvan aina entistä tyytyväisempänä ulkonäköönsä.

Meillä pistoshoitoja tekee koulutettu sairaanhoitaja

Suomessa kuka tahansa saa tehdä pistoshoitoja. Vaikka naapurin puutarhuri tai talonmies. Sairaanhoitajana kuitenkin tiedän ja tunnen ihmisen fysiologian ja anatomian paremmin ja osaan arvioida missä hermot ja verisuonet kulkevat. Sairaalassa tai terveydenhuollossa pistäminen on tietysti ihan eri asia kuin täyteaineiden pistäminen kasvoihin tai huuliin, mutta pistotekniikkaa on harjoiteltu jo koulussa ja olen pistänyt lastenlääkäriasemalla satoja lapsia. Siellä olenkin oppinut sanomaan aina ennen pistämistä; ”nyt pistää”, joka huvittaa useimpia asiakkaitani, jotka ovat käyneet myös muualla pistoshoidoissa. Täyteaineita olen pistänyt asiakkailleni jo satoja kertoja, lastenrokotteita ja puudutusaineita en ole jaksanut edes laskea.

Turvallisuussyistä haluan välttää tietyille alueille pistämistä hermojen takia, joten joillekin alueille suosittelen mieluummin plasmahoitoja. Olen muutenkin ehkä vähän vastahakoinen pistäjä, kun vältän mielelläni juonteiden takia pistämistä. Suosin juonteiden hoidossa sitä, että kokeillaan kaikki muut toimivat hoidot ensin. Hienosäätöä voi niiden jälkeen tarvittaessa tehdä myös pistoksilla. Jos kudos venyy täyteaineilla, iho alkaa löystyy aineen poistuttua, jolloin on mahdollista aiheuttaa pistoskierre. Moni juonne tasoittuukin mieluummin plasmahoidoilla.

Jos et tiedä mikä hoito sopisi sinulle parhaiten, voit aina lähettää kasvokuvan. Pystyn ottamaan helpommin kantaa, jos kuva on otettu kirkkaassa tasaisessa valossa ja suoraan edestä, jotta näen kuvasta kasvojen symmetrian. Toivon aina myös profiilikuvaa, jotta voin tehdä parhaan mahdollisen arvion kuvien perusteella.

sairaanhoitaja, pistoshoidot, täyteainehoidot, Neuauvia, huultentäyttö, sibeliusrypyt, nasojuonne, esteettiset hoidot